French Immersion: Are We Getting Our Just Desserts?

Authors

  • Dr. Laurie Carlson Berg University of Regina

Abstract

In this paper, I will not focus my comments on the relative merit of the various potential entry points into French Immersion. Rather, I will discuss some of the benefits of bilingualism and explain my thinking about matters I believe to be equity issues in French Immersion. My perspective is that of a mother attempting to make informed decisions about her children’s schooling options. While I raise some pointed questions, I do so with humility as I am only beginning to familiarize myself with the related literature.

Résumé
Dans cet article, plutôt que de me pencher sur les mérites respectifs des différents niveaux d’entrée possibles dans les programmes d’immersion française, je vais discuter des points forts du bilinguisme et expliquer mon point de vue sur ce qui m’apparaît être une question d’équité dans ces programmes. J’adopte la perspective d’une mère qui tente de prendre des décisions éclairées touchant les options éducatives qui s’offrent à ses enfants. Bien que les questions soulevées soient très pointues, je les aborde avec l’humilité qui sied à une personne qui en est à la phase de familiarisation avec les travaux disponibles.

Published

2006-06-06

How to Cite

Berg, D. L. C. (2006). French Immersion: Are We Getting Our Just Desserts?. Papers from the Annual Meetings of the Atlantic Provinces Linguistic Association (PAMAPLA) ACTES DES COLLOQUES ANNUELS DE L’ASSOCIATION DE LINGUISTIQUE DES PROVINCES ATLANTIQUES (ACAALPA)., 29, 41–55. Retrieved from https://conferences.lib.unb.ca/index.php/pamapla/article/view/191

Conference Proceedings Volume

Section

Papers / Présentations